На 12-ти юли 2024 г. в резиденция „Бояна“ се състоя традиционният прием по случай 14 юли – национален празник на Република Франция, организиран от Френското посолство в България.
По покана на госпожа Зое Мейер, съпруга на посланика, и с подкрепата на госпожа Емилия Богданова – директор на 9.ФЕГ „Алфонс дьо Ламартин“ и госпожа Вяра Любенова – председател на Асоциацията на преподавателите по и на френски език в България, събитието бе открито от хора на 9. ФЕГ „Алфонс дьо Ламартин“ – София. Подготвени от преподавателя си по музика –  Георги Николов, и под диригентството на Мишел Соло, учениците изпяха националните химни на Република България, на Република Франция и на Европейския съюз – „Одата на радостта“.
Н. Пр. г-н Жоел Мейер, извънреден и пълномощен посланик на Република Франция поздрави гостите, позовавайки се на девиза на Френската гимназия: „Ще стане, защото сме заедно“.
Благодарим на госпожа Зое Мейер за доверието, на госпожа Емилия Богданова за подкрепата, на господин Георги Николов за подготовката, на госпожа Вяра Любенова и на господин Николай Любенов за организацията, както и на целия педагогически екип на гимназията за ценностите, в които са ни възпитали.  
От учениците-хористи

Вашият коментар

Писането на български език и на кирилица е задължително.